
پدر و مادر…دو تا عشقن تا ابد…اونا توی قلبن تا ابد…اونا دو تا گنج بی پایانن…دو تا خورشید فروزانن…هر دو ماه بدرن…دو تا درخت سرسبزن…هر دوشون بارون رحمت…دو تا چشمه ی برکت…دو تا دریای آبی…پناه بچه هان تو دشواری…پدر و مادر تاج روی سرم…پدر و مادر نور چشم ترم… درباره ی احترام به پدر و […]
پدر و مادر…دو تا عشقن تا ابد…اونا توی قلبن تا ابد…اونا دو تا گنج بی پایانن…دو تا خورشید فروزانن…هر دو ماه بدرن…دو تا درخت سرسبزن…هر دوشون بارون رحمت…دو تا چشمه ی برکت…دو تا دریای آبی…پناه بچه هان تو دشواری…پدر و مادر تاج روی سرم…پدر و مادر نور چشم ترم…
درباره ی احترام به پدر و مادر نه فقط در اسلام،بلکه در تمام ادیان،فرهنگ ها و در بین اقوام و ملل مختلف،کم و بیش،سفارشاتی شده است،به این معنا که سفارش گردیده،به پدر و مادر احترام بگذاریم،آنها را در زندگی کمک کنیم و در مجموع طوری رفتار کنیم تا از ما خشنود باشند.

شاید پیر باشن…شاید از کار افتاده باشن…ولی دو تا گنجن که قیمت روشون نمیشه گذاشت…
حتی اگر جنبه ی دینی و فرهنگی آن را نیز در نظر نگیریم،حقیقتاً و به معنای واقعی،پدر و مادر مستحق محبت فرزندان هستند،چرا که به خاطر آنها سختی های بسیاری را متحمل شده اند و فداکاری های زیادی کرده اند،برای آسایش فرزندان،بارها از آسایش خود گذشته اند و تمام این کارها را نیز با نهایت مهر و محبت انجام داده اند،بنابراین دور از انصاف است اگر تمام این فداکاری ها و محبت ها را نادیده بگیریم و خدایی ناکرده حتی برعکس آنها را آزار دهیم.
در همین رابطه آیاتی در قرآن کریم و احادیث و روایات بسیاری نیز از معصومین (ع) روایت شده است،از جمله در قرآن آمده است:
1-و به انسان درباره پدر و مادرش به نيكوكارى سفارش كردهايم،مادرش با دشوارى به او آبستن شده و به دشوارى او را زاده است و [كمترين مدّت] بار گرفتن و از شير بازگرفتنش سى ماه است،تا هنگامى كه به كمال توانمندىاش برسد و به چهل سالگى برسد،گويد: پروردگارا به من توفيق ده تا نعمتت را كه بر من و بر پدر و مادرم ارزانى داشتهاى سپاس گزارم و كار شايستهاى كنم كه به آن خشنود شوى و فرزندانم را نيز براى من شايسته بدار،من به تو روى آوردهام و من از مسلمانانم. «آیه 15 سوره مبارکه احقاف»
2-و پروردگارت فرمان داده جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید،هر گاه یکی از آن دو یا هر دوی آنها،نزد تو به سن پیری رسند،کمترین اهانتی به آنها روا مدار و بر آنها فریاد مزن و گفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه به آنها بگو و بالهای تواضع خویش را از محبّت و لطف،در برابر آنان فرود آر و بگو: «پروردگارا:همانگونه که آنها مرا در کوچکی تربیت کردند،مشمول رحمتشان قرار ده،پروردگار شما از درون دلهایتان آگاهتر است (اگر لغزشی در این زمینه داشتید) هرگاه صالح باشید (و جبران کنید) او بازگشت کنندگان را میبخشد. «آیات 25_23 سوره مبارکه اسراء»
همچنین در احادیث آمده است که:
1-آنکه پدر و مادرش را خشنود کند،خدا را خشنود کرده و کسی که پدر و مادر خود را به خشم آورد،خدا را به خشم آورده است. پیامبر اعظم(ص)
2-نگاه محبت آمیز فرزند به پدر و مادرش عبادت است. پیامبر اکرم (ص)

مادر یک عشق ابدیه…
3-کسی که قبر پدر و مادر یا یکی از آن دو را در هر جمعه یکبار زیارت کند،خداوند او را می بخشد و او را نیکوکار می نویسد. پیامبر اکرم (ص)
4-بزرگترين و مهمترين تكليف الهى نيكى به پدر و مادر است. امام علی (ع)
5-بنده ای که مطیع پدر و مادر و پروردگارش باشد،روز قیامت در بالاترین جایگاه است. پیامبر اسلام (ص)
6-چشمهایت را جز از روی دلسوزی و مهربانی به پدر و مادر خیره مکن و صدایت را بلندتر از صدای آنها نکن،دستهایت را بالای دستهای آنها مبر،و جلوتر از آنان راه مرو. امام صادق (ع)
7-اگر دوست داری که خداوند عمرت را زیاد کند،پدر و مادرت را شاد کن. امام صادق(ع)
8-و امّا حق مادرت بر تو این است که:بدانی او تو را در درون خود حمل نمود در موقعی که هیچ کس توان حمل کسی را در آن موقعیت ندارد و از میوه دل و جانش به تو عطا کرد که هیچ کس این لطف را در حق دیگری نمی کند،با تمام اعضاء و جوارح خود از تو مراقبت نمود و بدون اینکه باکی از گرسنگی و تشنگی خود داشته باشد و متوجه آن گردد،تو را سیر نموده و به تو آب نوشاند،خود با کمترین لباس به سر برد و تو را پوشاند،در حرارت آفتاب نشست و تو را در سایه نهاد،به خاطر تو از خواب ناز چشم پوشانید و تو را از سرما و گرما محفوظ داشت تا برای او زنده بمانی،پس به درستی که توان و طاقت تشکر و قدررانی از او را نخواهی داشت،مگر با کمک و توفیق خداوند سبحان. امام سجاد (ع)
9-و امّا حق پدرت بر تو این است که:بدانی او اصل و ریشه توست،زیرا اگر او نبود تو نیز نبودی،پس هر چه در وجود تو،تو را به شگفتی و خشنودی وا می دارد،بدان که پدرت منشاء و اساسِ آن نعمت است،پس خدای را حمد و سپاس گو و بر قدر و منزلتِ او شاکر باش. امام سجاد(ع)
10-خداوند سبحان در سه چیز به احدی اجازه ترک نداده است: ۱٫ ادای امانت به صاحبِ آن،خواه نیکوکار باشد،خواه فاجر و گنهکار. ۲٫ وفای به عهد نسبت به هر کسی،نیکوکار باشد یا بدکار. ۳٫ نیکی به پدر و مادر خواه انسانهای خوب و نیکوکاری باشند،خواه گنهکار و اهل فجور. امام باقر (ع)

بابا تا ابد تو قلبمی…حتی اگه پیشم نباشی…
11-همانا خداوند عزّوجل به سپاسگزاری از خود و پدر و مادر فرمان داده است،پس کسی که از پدر و مادر خویش سپاسگزاری نکند،شکر خداوند را نیز به جا نیاورده است. امام رضا (ع)
12-احسان به پدر و مادر این است که رفتارت را با آنها نیکو سازی و مجبورشان نکنی تا چیزی را که نیاز دارند از تو بخواهند. (یعنی قبل از اظهار نیاز،درخواست آنها را برطرف کنی.) امام صادق (ع)
13-پدر و مادر سه حق بر فرزند خویش دارند؛ ۱٫ در هر حال سپاس گزار و شاکر آنان باشد ۲٫ در آنچه به آن امر و یا از آن نهی می کنند،مطیع آنان باشد،مگر اینکه موجب معصیت پروردگار شود. ۳٫ در آشکار و نهان،خیرخواه و دلسوز آنان باشد. امام صادق (ع)
14-حق پدر بر فرزند این است که به هنگام غضب و خشم پدر،فرزند در مقابل او خاشع بوده و سر تسلیم فرود آورد. پیامبر اسلام (ص)
15-در آنچه خدای متعال در «الواح» به موسی علیه السلام داد،از جمله چنین بود: … مرا و پدر و مادرت را سپاسگزاری کن،تا از نابود شدن ها حفظت کنم و اجلت را به تأخیر بیندازم و به تو زندگی ای پاک ببخشم و تو را از این زندگی به سوی بهتر از آن،ببرم. پیامبر اسلام (ص)
16-هر آینه عیسى بن مریم علیه السلام فرمود: «روز،آفریده شد تا در آن نماز واجب را ادا کنى که از آن بازخواست و با آن حسابرسى خواهى شد؛و تا به پدر و مادرت نیکى کنى؛و تا در زمین گام زنى و در پى گذران زندگى روزانه خود برآیى». پیامبر اسلام (ص)
17-گاهی بنده در زمان حیات پدر و مادر خود نسبت به آنان نیکوکار است،امّا وقتى می میرند،نه بدهى آنان را می پردازد و نه برایشان طلب آمرزش می نماید،در این صورت خداوند او را نافرمان قلمداد می کند و گاهی هم بنده در زمان حیات پدر و مادر خود،ناخلف و نافرمان است و به آنان نیکى نمی کند،اما وقتى مردند بدهی هاى آنها را می پردازد و براى ایشان آمرزش می طلبد،لذا خداوند عز و جل او را نیکوکار می نویسد. امام باقر(ع)
18-پدر و مادر،بهشت و دوزخ تو هستند. پیامبر اعظم (ص)
19-گناهى که مانع استجابت دعا می شود و زندگى را تیره و تار می کند،نافرمانى از پدر مادر است. امام صادق (ع)
20-هر که [از سَرِ خود بزرگ بینى] از پدر و مادرش روى گردانَد،با رشد و کمال خویش مخالفت کرده است. امام علی (ع)

بابا زحمتات هیچ وقت فراموشم نمیشه…
21-هر که پیشانى مادر خویش را ببوسد از آتش جهنم مصون شود. پیامبر رحمت (ص)
22-هر که به پدر خویش ناسزا گوید ملعون است و هر که به مادر خویش ناسزا گوید ملعون است. پیامبر رحمت (ص)
23-خداى والا،از همه گناهان هر چه را خواهد تا روز رستاخیز مؤخر دارد،مگر نارضایى پدر و مادر که خدا سزاى آن را در زندگى دنیا،پیش از مرگ دهد. پیامبر اکرم (ص)
24-بهشت زیر قدم مادران است. پیامبر اکرم (ص)
25-روزی شخصی به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) گفت: ای رسول خدا،مادرم پیر شده و پیش من زندگی می کند،او را در پشت خود حمل کرده،برای رفع حوائجش به این طرف و آن طرف می برم،و از درآمد خویش نیازهای وی را تامین می نمایم،با دست خود او را از آزار و اذیتها محافظت می کنم،با کمال ادب و تعظیم و احترام با او رفتار می نمایم،آیا زحمات وی را تا حدودی جبران کرده ام؟پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: نه،زیرا شکم او جایگاه تو،پستانهایش منبع تغذیه تو،قدمهایش وسیله حرکت تو،دستهایش محافظ تو و آغوش او گهواره ات بوده است،او این همه خدمات را با رضایت خاطر برای تو انجام می داد و آرزو می کرد که تو زنده بمانی؛ولی تو خدماتی را به وی ارائه می دهی،در حالی که انتظار مرگ او را داری.

مامان مهرت همیشه تو دلمه…حتی اگه پیشم نباشی…
26- مردی خدمت رسول خدا صلی اللَّه علیه و آله آمد و عرض کرد: من جوانی با نشاطم و جهاد را دوست دارم،ولی مادری دارم که نمی خواهد به جهاد روم،پیغمبر صلی اللَّه علیه و آله به او فرمود: باز گرد و همراه مادرت باش،سوگند به آن که مرا به حق به نبوت مبعوث فرموده که انس گرفتن یک شب او با تو از جهاد یک سالت در راه خدا بهتر است.
27-هر کس پدر و مادرش را بیازارد،مرا آزار داده است و هر کس مرا آزار دهد،خدا را آزار داده است و هر کس خدا را آزار دهد،ملعون است. حضرت محمد(ص)
28-دعای مادر از موانع استجابت دعا می گذرد. حضرت محمد(ص)
29-کسی که از طرف والدین خود حج انجام دهد یا بدهکاری آن ها را بپردازد،خداوند او را در روز قیامت با نیکان بر می انگیزد. حضرت محمد (ص)
30-نیکی به پدر و مادر نشانه ی شناخت شایسته ی بنده ی خداست،زیرا هیچ عبادتی زودتر از رعایت حرمت پدر و مادر مسلمان به خاطر خدا،انسان را به رضایت خدا نمی رساند. امام صادق (ع)

بابا ستون خونست…

مامان چراغ خونست…

مامان و بابا تاج روی سرن…
نظرات