پزشکان عصر حجر

پزشکان عصر حجر
آذر 20, 1401
103 بازدید

بیماری،جراحت و مرگ،همیشه بخشی از زندگی بوده اند،اما نه بخش چندان مطلوب،از زمانهای قدیم بعضی افراد بدون شک در پی از میان برداشتن این مصائب یا پیشگیری از آن ها بوده اند،بنابراین قدمت علم پزشکی،یعنی کوشش در راه شناسایی و درمان بیماری ها و پیشگیری از آنها،احتمالاً به قدمت انسان است. هیچ کس نمی داند […]

بیماری،جراحت و مرگ،همیشه بخشی از زندگی بوده اند،اما نه بخش چندان مطلوب،از زمانهای قدیم بعضی افراد بدون شک در پی از میان برداشتن این مصائب یا پیشگیری از آن ها بوده اند،بنابراین قدمت علم پزشکی،یعنی کوشش در راه شناسایی و درمان بیماری ها و پیشگیری از آنها،احتمالاً به قدمت انسان است.

هیچ کس نمی داند که اولین درمانگران چه کسانی بودند یا دقیقاً چه می کردند،به هرحال،باستان شناسان احتمال می دهند که آنان درمان جسمی را با اعتقادات مذهبی می آمیختند.

بیماری و جراحت،اغلب غیرمترقبه اند،به همین دلیل،انسان های نخستین،همانند مردم بسیاری از تمدن های بعدی،به احتمال زیاد بر این عقیده بودند که عامل این بیماری ها،ارواح شیطانی یا خشم خدایان است.

وظیفه برخورد با این موجودات ماوراءالطبیعی،به عهده کاهنان یا شَمَن ها بود.

به عنوان مثال،در نقاشی هفده هزار ساله ای در غاری در فرانسه،تصویر مردی با ماسک آهو نقش بسته است که به عقیده ی باستان شناسان یک شمن می باشد.

انسان های نخستین علاوه بر این که برای سلامتی از ادعیه ی کاهنان و طلسم های جادوئی بهره می جستند،به احتمال زیاد،از روش های عملی هم استفاده می کردند،زیست شناسان میمون هایی را دیده اند که از گیاهانی تغذیه می کنند که جزء رژیم معمول آنها نیستند،مواد درون این گیاهان،انگل های بیماری زای این جانوران را نابود می کند،احتمالاً انسان های نخستین به کشفیات مشابهی دست پیدا کرده بودند.

همچنین انسان ها بدون شک برای کنترل خونریزی زخم ها،بر آن فشار وارد می کردند یا دور آن را می پوشاندند،زنان نیز به یکدیگر کمک می کردند تا وضع حمل کنند.

در اسکلت هایی که از عصر نوسنگی،یعنی حدود هفت هزار سال پیش،به جا مانده است،باستان شناسان نشانه هایی یافته اند که ثابت می کند انسان ها برای تسریع جوش خوردن شکستگی ها کوشیده اند.

استخوان های شکسته به طور مستقیم جوش خورده اند،که نشان می دهد،از گونه ای تخته ی شکسته بندی برای صاف نگهداشتن آنها استفاده شده است.

در استخوان های جمجمه،شاید در اولین اعمال جراحی تاریخ،سوراخ هایی تعبیه شده است،که دانشمندان فکر می کنند،احتمالاً برای کاهش فشار روی مغز صورت می گرفته،در بعضی جمجمه ها چندین سوراخ وجود دارد که اطراف آن ها را استخوانهایی پوشانده اند،که بعد از سوراخ کردن پدید می آیند،این ثابت می کند که نه تنها این اعمال جراحی بر روی انسان های زنده انجام شده است،بلکه این بیماران به طور عجیبی زنده مانده اند و حتی اجازه داده اند که مجدداً بر رویشان جراحی انجام گیرد.

پزشکی هم مانند سایر علوم،کم کم و بعد از گذشت سالهای زیادی پیشرفت کرد،علمی که امروزه در اختیار ماست،حاصل تلاش هزاران هزار انسان است و بسیار سخت و با رنج فراوان،حاصل شده،باید گفت ما خیلی خوشبختیم که در این دوران طلایی از عصر پزشکی قرار داریم،دورانی که در آن درمان بسیاری از بیماری ها بسیار ساده تر از گذشته است و این موجب آسودگی و آرامش همگی انسان هاست.

 

تصویر انسان اولیه

انسان اولیه

نقاشی روی دیوار غار توسط انسان های اولیه

نقاشی انسان های اولیه

میمون

یک میمون در حال غذا خوردن

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,